Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, invitat să deschidă Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu” de la Craiova

Oraşul italian Rocca d”Arce a devenit pentru o zi (9 februarie 2019) o adevărată capitală a culturii şi a solidarităţii, a emoţiei şi a visării. În această localitate a avut loc o importantă reuniune internaţională prilejuită de realizarea proiectului monumental denumit ”Cunoaşterea”, conceput şi materializat de marele artist Vincenzo Bianchi. La această manifestare emoţionantă a fost prezent, ca invitat de onoare, domnul Antonio Tajani, Preşedintele Parlamentului European. Alături de cunoscutul om politic de anvergură continentală au participat şi importante personalităţi politice, diplomatice, administrative, militare, dar și o delegație a Primăriei din Craiova, reprezentată de Stelian Bărăgan, viceprimar şi Sorin Manda, city manager.

Cu aceasta ocazie preşedintelui Parlamentului European i s-a înmânat Medalia ”Mihai Eminescu”, conferita de Academia Internaţională ”Mihai Eminescu ”, prof. univ. dr. Deaconescu invitându-l pe Antonio Tajani să participe la manifestarea deschiderii celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Mondial de Poezie ”Mihai Eminescu”, din 18 iunie 2019, la Craiova. Trebuie menţionată prezenţa domnului Cristi Berceanu, managerul general al Academiei Eminescu, la acestă ceremonie de aleasă ţinută si rezonanţă culturală. În discursul său de răspuns, domnul Tajani a evidenţiat legăturile istorice dintre poporul italian şi român, remarcând contribuţia românească la patrimoniul spiritual european.

Top