Clubul Ambasadorilor Culturali

APEL – Către sponsorii din Craiova și Oltenia

Știm cu toții că lumea s-a schimbat în ultimii 50 de ani, când globalizarea a făcut să avem aceleași preferințe, să renunțăm la istorie și tradiție, să vedem anumite filme și programe la televizor, să gândim la fel, să ascultăm muzica ce ni se oferă.
În aceste condiții, OMUL este supus unor presiuni uriașe din partea vieții, tot mai lipsită de iubire și visare. Căci, inima nu mai reprezintă, de multă vreme, un capital unic, un tezaur, o comoară a Ființei, pentru că s-a intrat deja în toamna sufletului, când frunzele îi îngălbenesc și cad prea repede, iar dragostea și patriotismul nu se mai scriu cu majuscule, devenind aproape un non-sens, o ficțiune.
Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de cultură, ca expresie a ispitei de a exista altfel, fiind o stare de necesitate, întrucât fără o inimă și o conștiință pulsând de dragoste și înțelegere este imposibil să vindeci un om bolnav de griji și indiferență, de „sărăcia sufletului și lipsa iubirii“, cum spunea Maica Tereza. Ne e frică și de aceea nu trăim și, în aceste împrejurări, deloc favorabile, cultura reprezintă singurul remediu pentru salvarea demnității de a fi om, unicul mijloc apt să stopeze căderea din timp și din istorie.
În acest sens, facem un apel către cei care pot deveni sponsorii Academiei Internaționale „Mihai Eminescu“, să susțină, prin emoție și atașament sufletesc, prin contribuții financiare, indiferent de mărimea lor, evenimentele naționale și internaționale generate de această instituție apolitică și non-profit, întrucât a face și a promova cultura înseamnă un fenomen amplu, cu participare colectivă, ce primește bucuriile, speranțele și împlinirile tuturor.
Viitorii sponsori ai Academiei Internaționale „Mihai Eminescu“ se vor reuni în Clubul Ambasadorilor Culturali care, prin relațiile și experiența lor vor facilita accesul la cultură și vor susține dialogul cu lumea artistică, iar un pașaport diplomatic onorific va fi înmânat fiecărui membru al Clubului.

Manager General, 
Cristi Berceanu

Preşedinte,
Prof. univ. dr. Ion Deaconescu

Top